ÎMBRĂCĂMINTE PENTRU ELEVII ȘCOLII DE CATERING

0
ÎMBRĂCĂMINTE PENTRU ELEVII ȘCOLII DE CATERING

Faptul că trebuie să alegeți o carieră la o vârstă fragedă provoacă adesea mult stres. Cu toate acestea, indiferent de calea aleasă, fiecare student ar trebui să se pregătească cât mai mult posibil pentru îndatoririle sale viitoare. Fie că sunt viitori medici sau alt personal medical, personal în uniformă sau alte persoane care vor purta haine specifice la locul de muncă, aceștia ar trebui să se obișnuiască cu ele cât mai devreme posibil. Nu este diferit în cazul personalului de catering. Din acest motiv, fiecare elev al școlii de gastronomie ar trebui să aibă o haină care, în profesia sa, demonstrează, înainte de toate, curățenie. Dar este ținuta profesională în școlile de catering atât de necesară în timpul cursurilor?

Este necesară o ținută specializată?


De ce este atât de importantă ținuta profesională de specialitate în industria restaurantelor? Un bucătar a fost întotdeauna ușor de recunoscut de la distanță - poartă o șapcă și un șorț specific. Astăzi, bucătarii ar trebui să fie asociați atât cu profesionalismul, cât și cu curățenia și eleganța. Chiar dacă bucătăria poate fi adesea haotică și este ușor să te murdărești în timp ce gătești, fiecare lucrător din domeniul cateringului ar trebui să mențină un cod vestimentar curat. Acest lucru se datorează faptului că arată profesionalismul și respectul său pentru client. O ținută adecvată și bine aleasă este importantă nu numai din punct de vedere al igienei.

Standarde în școlile din România


Un elev care a purtat haine profesionale de-a lungul studiilor sale știe cum să profite de avantajele acestora și să lucreze pentru a se menține curat și a arăta îngrijit. Problema uniformelor pentru elevii din școlile de catering este importantă și dintr-un alt motiv. Ea nu mai privește direct studentul însuși, ci afectează nivelul de educație într-o anumită instituție. Fiecare școală dorește ca absolvenții săi să o reprezinte cu demnitate, iar studenții exemplari ar trebui să se prezinte impecabil, de preferință în aceleași haine care poartă logo-ul instituției. Acest lucru îi sporește prestigiul și, în același timp, încurajează mai mulți viitori maeștri din industria restaurantelor să se intereseze de oferta educațională.

De obicei, școlile organizează uniforme adecvate pentru grupele mari de elevi, precum și pentru noii elevi. Bineînțeles, în funcție de posibilitățile instituției, acestea sunt plătite din fondurile acesteia sau elevii trebuie să contribuie în mod colectiv pentru hainele comandate. Excepție fac situațiile în care tinerii sunt obligați să achiziționeze singuri uniforma. Cu toate acestea, în ce condiții ar trebui să poarte elevii uniforma? În primul rând, în timpul cursurilor ținute direct în zona de bucătărie, precum și în timpul uceniciei și al concursurilor de catering, în care multe școli din regiune și chiar din întreaga Polonie concurează adesea între ele.

Tipuri de îmbrăcăminte utilizate în catering


Garderoba studenților de la arta culinară poate fi împărțită în cele purtate de personalul de bucătărie și de cel de servire. De obicei, ținuta lor diferă considerabil, la fel ca și domeniul de aplicare a sarcinilor lor. Este evident că bucătarii ar trebui să fie mai mult adăpostiți și protejați de murdărie. Prin urmare, studenții care doresc să îndeplinească un astfel de rol în viitor ar trebui să poarte truse profesionale. Se poate face o distincție între trusele de bucătar din 2, 3 și chiar 4 piese, care includ, de obicei, un kitel, pantaloni, o rezervă pentru protecție suplimentară și o șapcă. În plus, în funcție de natura postului specific, aceștia pot purta șorțuri lungi.

Pe de altă parte, pentru viitorii chelneri, ar trebui să fie rezervate cămășile și pantalonii eleganți, precum și curelele de protecție pentru șolduri de diferite lungimi. Cu toate acestea, indiferent de funcția pe care o îndeplinesc în cadrul grupurilor de activitate sau la competiții, fiecare elev trebuie să nu uite să poarte cască. Acest lucru este deosebit de important, deoarece previne ca părul să ajungă în vasele pregătite. După cum știm cu toții, o astfel de "surpriză" în farfurie poate păta reputația chiar și a celei mai bune bucătării, motiv pentru care este atât de important ca viitorul personal de catering să poarte o cască de protecție. Acesta este motivul pentru care, pe lângă șepcile înalte, puteți opta și pentru bandane sau fuzilate ceva mai confortabile.

Esența utilizării îmbrăcămintei profesionale de catering poate fi observată zilnic. De exemplu, atunci când mergeți la un restaurant cu bucătărie deschisă și vedeți bucătarii și chelnerii în uniforme curate și estetice, aveți un sentiment de încredere în angajații localului. Astfel, clienții se simt în siguranță, iar acest lucru îi încurajează să viziteze din nou un astfel de loc. Acesta este motivul pentru care fiecare student ar trebui să insufle principiile codului vestimentar în spațiul de catering, precum și să știe cum să folosească caracteristicile codului vestimentar pentru a se prezenta și mai bine în fața clienților, precum și a restului personalului.

Comentarii la intrare (0)

sus
Shop is in view mode
Afișați versiunea pe întreaga pagină
Sklep internetowy Shoper Premium