Blog – lista wpisów

CUM AR TREBUI SĂ FIE ÎNCĂLȚĂMINTEA MEDICALĂ? 1
CUM AR TREBUI SĂ FIE ÎNCĂLȚĂMINTEA MEDICALĂ?

Încălțămintea ar trebui să fie întotdeauna bine ajustată, fie că este vorba de pantofi sport sau de șlapi. Cu atât mai mult - încălțămintea bine adaptată la o muncă care se face în picioare este esențială. O atenție deosebită ar trebui acordată de cei care lucrează în serviciile de sănătate - medici, asistente medicale, infirmiere, infirmiere sau farmaciști. Aceștia petrec mai multe ore sau chiar mai multe ore în mișcare fără să se odihnească. Din acest motiv, trebuie să se echipeze cu încălțămintea potrivită. Pantofii medicali bine potriviți le vor îmbunătăți cu siguranță confortul de lucru și nu le vor cauza niciun disconfort.

citește întreaga poveste »
FUSTE - CLASĂ ȘI CONFORT ÎN ACELAȘI TIMP 1
FUSTE - CLASĂ ȘI CONFORT ÎN ACELAȘI TIMP

Până în anii 1920, era rar să găsești pantaloni în garderoba unei femei. Acest lucru se datorează faptului că acest articol de îmbrăcăminte era rezervat exclusiv bărbaților. În zilele noastre, însă, fustele se regăsesc adesea în garderoba femeilor și pot avea o varietate de croieli: mini, midi sau maxi. Deși pantalonii nu scad din feminitate, doamnele revin din ce în ce mai des la vechile obiceiuri și aleg fusta ca parte a ținutei de lucru. Gama de fuste de pe piață este atât de largă încât fiecare femeie va găsi croiala potrivită pentru ea.

citește întreaga poveste »
ÎMBRĂCĂMINTE PENTRU ELEVII ȘCOLII DE CATERING 0
ÎMBRĂCĂMINTE PENTRU ELEVII ȘCOLII DE CATERING

Faptul că trebuie să alegeți o carieră la o vârstă fragedă provoacă adesea mult stres. Cu toate acestea, indiferent de calea aleasă, fiecare student ar trebui să se pregătească cât mai mult posibil pentru îndatoririle sale viitoare. Fie că sunt viitori medici sau alt personal medical, personal în uniformă sau alte persoane care vor purta haine specifice la locul de muncă, aceștia ar trebui să se obișnuiască cu ele cât mai devreme posibil. Nu este diferit în cazul personalului de catering. Din acest motiv, fiecare elev al școlii de gastronomie ar trebui să aibă o haină care, în profesia sa, demonstrează, înainte de toate, curățenie. Dar este ținuta profesională în școlile de catering atât de necesară în timpul cursurilor?

citește întreaga poveste »
STOCURI CU MODEL ȘI ȘORȚURI DE BUCĂTAR 0
STOCURI CU MODEL ȘI ȘORȚURI DE BUCĂTAR

Cât de importantă este îmbrăcămintea ar trebui să fie cunoscută de oricine căruia îi pasă de opinia pozitivă a celor din jur. Atât în viața de zi cu zi, cât și la locul de muncă, îmbrăcămintea joacă un rol foarte important nu numai în exprimarea caracterului, ci și în evocarea emoțiilor și asociațiilor pozitive. Din acest motiv, este indicat să optați pentru articole vestimentare cu motive diferite, interesante. Acest lucru nu este diferit în cazul hainelor de catering. Ciorapii și șorțurile decorative ale bucătarilor, cu modele de culori diferite, sunt un exemplu excelent. Unde pot fi utilizate cu succes?

citește întreaga poveste »
Din ce țesături ar trebui să fie confecționate hainele medicale? 0
Din ce țesături ar trebui să fie confecționate hainele medicale?

 

Îmbrăcămintea medicală este o categorie foarte specifică de îmbrăcăminte. La urma urmei, șorțurile, bluzele sau jachetele concepute pentru angajații din această industrie trebuie să respecte standardele sanitare. În primul rând, elementele de îmbrăcăminte de acest tip ar trebui să contribuie la menținerea condițiilor de sterilitate - în spitale sau laboratoare medicale, igiena este o necesitate absolută. Dar nu uitați de confortul personalului care asistă pacienții bolnavi. Se întâmplă ca medicii și asistentele să fie de serviciu chiar și pentru o duzină de ore. În acest caz, este extrem de important să se asigure atât o protecție maximă, cât și un confort adecvat. Nu este greu de ghicit că, în astfel de condiții dificile, se aleg doar cele mai bune soluții. În articolul de astăzi, vom analiza țesăturile folosite pentru a crea îmbrăcăminte medicală. Care dintre ele sunt potrivite pentru utilizarea în spitale și centre de tratament?

citește întreaga poveste »
Cum ar trebui să se îmbrace un bucătar? 0
Cum ar trebui să se îmbrace un bucătar?

 

Profesia de bucătar este o meserie responsabilă și extrem de solicitantă. Contrar aparențelor, nu este o bucată de pâine ușoară - este vorba de multe ore de muncă, efectuate în picioare, care necesită o rezistență și o forță fizică considerabile. Nici măcar câteva ore în condiții de umiditate și temperaturi ridicate nu ușurează sarcina lucrătorilor din bucătărie. În această profesie, sarcinile obositoare, cum ar fi tăierea legumelor sau tranșarea cărnii, sunt adesea efectuate mecanic. Desigur, cele mai grele sarcini cad pe umerii ajutorului de bucătărie, dar asta nu înseamnă că bucătarul stă doar deasupra unei cratițe sau a unei oale. De asemenea, este necesar să se deplaseze între stațiile de lucru și să transporte vase și aparate grele. Lucrul într-un mediu atât de solicitant necesită respectarea strictă a normelor de sănătate și siguranță și o igienă absolută. Din acest motiv, lucrătorii din bucătării trebuie să poarte îmbrăcăminte adecvată care să îndeplinească cerințe specifice. Ce elemente de îmbrăcăminte ar trebui să poarte un bucătar profesionist? Răspunsul îl veți găsi în acest articol.

citește întreaga poveste »
Din ce se compune o uniformă medicală completă? 0
Din ce se compune o uniformă medicală completă?

Spitalurile și unitățile medicale au reguli specifice, adesea stricte. Baza este menținerea igienei și sterilității la cel mai înalt nivel posibil. Din acest motiv, aproape fiecare angajat trebuie să poarte un echipament medical complet. Din fericire, nu este vorba de salopete incomode care să acopere strâns corpul, ci mai degrabă de haine moderne concepute pentru confortul medicilor și al asistentelor. Ce elemente compun o uniformă medicală și cum ar trebui să fie alese?

citește întreaga poveste »
Istoricul și specificitatea îmbrăcămintei chirurgicale 0
Istoricul și specificitatea îmbrăcămintei chirurgicale

Este greu de imaginat medicina modernă fără operații și proceduri chirurgicale. Imaginea medicilor îmbrăcați în verde sau albastru, aplecați deasupra mesei de operație, de preferință însoțiți de asistenți care le înmânează instrumente și unelte, a rămas permanent întipărită în conștiința noastră. Prin ce a trebuit să treacă chirurgia pentru a ajunge în stadiul actual de dezvoltare? Care este originea culorii distinctive a halatelor de operație ale medicilor? Veți afla în această intrare!

citește întreaga poveste »
Cum ar trebui să se îmbrace un fizioterapeut 0
Cum ar trebui să se îmbrace un fizioterapeut

Profesia de fizioterapeut este, fără îndoială, o meserie grea. Fizioterapeuților li se cere nu numai să aibă cunoștințe vaste despre corpul uman, ci și să fie apți din punct de vedere fizic și să aibă o abordare corectă a pacienților și abilități interpersonale. La urma urmei, fizioterapeuții își petrec cea mai mare parte a timpului de lucru în contact direct cu alte persoane. De asemenea, fizioterapeuții trebuie să fie răbdători - reabilitarea este un proces dificil și, de obicei, dureros, pe care unii pacienți pot fi reticenți să îl parcurgă. Ar trebui ca un specialist care se ocupă, printre altele, cu restabilirea sănătății pacienților, să poarte îmbrăcăminte medicală de specialitate?

citește întreaga poveste »
Ce încălțăminte este potrivită într-un spital? 1
Ce încălțăminte este potrivită într-un spital?

Am scris deja multe pe blogul nostru despre îmbrăcămintea purtată de medici și asistente. Toate tipurile de șorțuri, halate și bluze medicale sunt, la urma urmei, un element de bază al modei spitalicești. Acestea sunt piese de îmbrăcăminte practice care nu numai că diferențiază personalul medical de pacienți, dar le oferă și confort, libertate de mișcare și protecție corespunzătoare. Trebuie remarcat, totuși, că la fel de importantă pentru confortul medicilor sau al asistentelor de serviciu este și încălțămintea potrivită. Ce încălțăminte ar trebui să alegeți  pentrua lucra într-un spital?

citește întreaga poveste »
Ce să porți în timpul uceniciei în spital? 2
Ce să porți în timpul uceniciei în spital?

Studiile medicale sunt o bucată de pâine grea. Fie că studiați pentru a deveni medic, fizioterapeut, moașă sau asistent medical, volumul de cunoștințe pe care trebuie să îl dobândiți este imens. Examenele sunt extrem de dificile, iar procesul de formare durează mult mai mult decât pentru majoritatea celorlalte cursuri. Perioada inițială de studiu este dedicată în principal studiului și promovării testelor. Din fericire, după primul an, pauza dorită vine sub forma stagiilor de practică. Împreună cu aceasta vine și necesitatea de a cumpăra îmbrăcăminte medicală.

citește întreaga poveste »
Ce laboratoare poartă îmbrăcăminte specializată? 0
Ce laboratoare poartă îmbrăcăminte specializată?

Laboratoarele sunt asociate de obicei cu flacoane de sticlă și flacoane de diferite dimensiuni, experimente și un grup de cercetători care poartă halate albe și ochelari de protecție. Într-un fel, această imagine este corectă, pentru că o mare parte din aceste facilități sunt laboratoare fizice, biologice sau chimice, unde se desfășoară efectiv cercetări, analize medicale și experimente. Cu toate acestea, există mult mai multe tipuri de laboratoare decât s-ar putea crede. Astfel, putem distinge între laboratoarele industriale, care pot lua chiar forma unor hale uriașe, laboratoarele de măsurători, laboratoarele analitice și cele utilizate pentru cercetare socială. Toți au un lucru în comun - aproape toți folosesc îmbrăcăminte specializată.

citește întreaga poveste »
Ce laboratoare poartă îmbrăcăminte specializată? 0
Ce laboratoare poartă îmbrăcăminte specializată?

Laboratoarele sunt asociate de obicei cu flacoane de sticlă și flacoane de diferite dimensiuni, experimente și un grup de cercetători îmbrăcați în halate albe și ochelari de protecție. Într-un fel, această imagine este corectă, pentru că o mare parte din aceste facilități sunt laboratoare fizice, biologice sau chimice, unde se desfășoară efectiv cercetări, analize medicale și experimente. Cu toate acestea, există mult mai multe tipuri de laboratoare decât s-ar putea crede. Astfel, putem distinge între laboratoarele industriale, care pot lua chiar forma unor hale uriașe, laboratoarele de măsurători, laboratoarele analitice și cele utilizate pentru cercetare socială. Toți au un lucru în comun - aproape toți folosesc îmbrăcăminte specializată.

citește întreaga poveste »
Cum ar trebui să se îmbrace lucrătorii de catering? 0
Cum ar trebui să se îmbrace lucrătorii de catering?

Restaurantele au fost întotdeauna asociate cu eleganța și șic. Unitățile de lux, care oferă mâncăruri sofisticate, cer oaspeților lor să se îmbrace în mod corespunzător, însă aceleași cerințe se aplică și angajaților. În unitățile de catering de înaltă clasă, chelnerii și barmanii trebuie să fie îmbrăcați elegant, iar codul vestimentar se aplică chiar și bucătarilor și ajutoarelor de bucătărie. Așadar, în textul de astăzi, vom arunca o privire asupra angajaților din restaurante și din toate unitățile de catering - ce ar trebui să poarte pentru a arăta cât mai bine la locul de muncă?

citește întreaga poveste »
Cum ar trebui să se îmbrace o cosmeticiană? 0
Cum ar trebui să se îmbrace o cosmeticiană?

Un proverb popular spune că nu trebuie să judeci o carte după copertă. Cu toate acestea, aspectul este o parte importantă a imaginii. În mare parte, judecăm oamenii pe care tocmai i-am cunoscut pe baza aspectului fizic. Dar prima impresie bună o faci doar o singură dată, nu-i așa? Una dintre profesiile în care este extrem de important să faci o impresie bună clienților este cea de cosmetician. Cum ar trebui să se prezinte un reprezentant al acestei profesii?

citește întreaga poveste »
Ocupații care utilizează îmbrăcăminte specializată 0
Ocupații care utilizează îmbrăcăminte specializată

De-a lungul a mii de ani, îmbrăcămintea a fost una dintre modalitățile de a ieși în evidență. Plebea și cei mai săraci oameni se îmbrăcau diferit, aristocrația și straturile cele mai bogate ale societății se îmbrăcau diferit. Comercianții și meșteșugarii își alegeau, de asemenea, hainele într-un mod diferit. Uniformele au fost norma de sute de ani, în special pentru reprezentanții profesiilor legate de serviciul autorităților. Bineînțeles, soarta îmbrăcămintei specializate a fost diferită. Deși medicii, de exemplu, se îmbrăcau deja într-un mod specific în Grecia antică, uniformele nu au fost introduse în armată până în secolul al XVI-lea. În prezent, uniformele și uniformele sunt asociate în principal cu armata, poliția, pompierii sau serviciile de sănătate. Cu toate acestea, se pare că există mai multe profesii care folosesc tipuri speciale de îmbrăcăminte decât ați putea crede. Să aruncăm o privire la câteva dintre ele.

.

citește întreaga poveste »
Ce trebuie să căutați atunci când alegeți îmbrăcăminte medicală? 0
Ce trebuie să căutați atunci când alegeți îmbrăcăminte medicală?

Îmbrăcămintea medicală este un echipament esențial pentru orice lucrător medical. Majoritatea personalului petrece adesea mai multe ore într-o singură ținută. Dacă este inconfortabil, starea de spirit a unei astfel de persoane se deteriorează în mod automat drastic. Pe de altă parte, îmbrăcămintea trebuie, de asemenea, să protejeze în mod adecvat angajatul de pericolele pacienților și ale mediului înconjurător (vorbim aici nu numai de germeni sau murdărie, ci și de lucrul cu unelte periculoase). Concilierea confortului și a siguranței nu este ușoară. Prin urmare, merită să știți ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați îmbrăcăminte medicală.

citește întreaga poveste »
Îmbrăcămintea bucătarului - ce ar trebui să știți despre ea? 0
Îmbrăcămintea bucătarului - ce ar trebui să știți despre ea?

Când ne imaginăm profesia de bucătar, suntem destul de departe de a ne gândi la o persoană care pregătește mâncăruri deosebite în pantaloni de trening sau în tricou. Un astfel de comportament ar fi cu siguranță condamnat de maeștri precum Gordon Ramsay și ar fi considerat neprofesionist. Un bucătar ar trebui să aibă grijă de aspectul său, dar să se concentreze și pe confort și siguranță. De aceea a fost inventată îmbrăcămintea de bucătar.

citește întreaga poveste »
Contează culoarea îmbrăcămintei medicale? 0
Contează culoarea îmbrăcămintei medicale?

Toată lumea care a fost cel puțin o dată într-un spital, centru de sănătate, farmacie sau altă unitate medicală poate că a văzut că personalul nu seamănă neapărat cu niște îngeri îmbrăcați în haine albe. Adevărul este că albul este un semn de sterilitate, motiv pentru care, până de curând, numai astfel de șorțuri erau purtate de medici. Cu toate acestea, tendințele se schimbă, iar scopul este de a face ca personalul să se simtă mai confortabil și pacienții să se simtă mai relaxați în momentele dificile. De aceea, s-a decis să se introducă diferite modele și culori de șorțuri.

citește întreaga poveste »
Îmbrăcămintea medicală - este obligatorie? 0
ÎMBRĂCĂMINTEA MEDICALĂ - ESTE OBLIGATORIE?

Când mergeți la un spital, la un centru de sănătate sau la o farmacie, este puțin probabil să vedeți personal îmbrăcat ca protagonistul din serialul TV Dr. House. Ținutele sport și casual nu sunt permise de legislația poloneză. Și asta pentru un motiv întemeiat. Cerința este de a folosi îmbrăcăminte medicală, care, în mod interesant, era deja cunoscută în antichitate. Adevărul este că la acea vreme nu era dezvoltată în măsura în care este astăzi, dar totuși era un fel de distincție pentru greci.

citește întreaga poveste »
sus
Shop is in view mode
Afișați versiunea pe întreaga pagină
Sklep internetowy Shoper Premium