Cum ar trebui să se îmbrace lucrătorii de catering?

0
Cum ar trebui să se îmbrace lucrătorii de catering?

Restaurantele au fost întotdeauna asociate cu eleganța și șic. Unitățile de lux, care oferă mâncăruri sofisticate, cer oaspeților lor să se îmbrace în mod corespunzător, însă aceleași cerințe se aplică și angajaților. În unitățile de catering de înaltă clasă, chelnerii și barmanii trebuie să fie îmbrăcați elegant, iar codul vestimentar se aplică chiar și bucătarilor și ajutoarelor de bucătărie. Așadar, în textul de astăzi, vom arunca o privire asupra angajaților din restaurante și din toate unitățile de catering - ce ar trebui să poarte pentru a arăta cât mai bine la locul de muncă?

În primul rând - igiena

.

Aceasta este cea mai importantă regulă pe care trebuie să o respecte toți lucrătorii din domeniul alimentației publice, nu doar cei care sunt în contact cu clienții. Părul lung și liber poate ajunge cu ușurință în mâncărurile destinate clienților. Nici cei care lucrează în bucătărie la prepararea mâncării nu pot avea unghiile lungi, pentru că, la urma urmei, un vârf rupt plutind în supa clientului ar fi un adevărat dezastru de imagine pentru unitate. Reguli similare se aplică atât bucătarilor, cât și ospătarilor, deși cei care lucrează în bucătărie nu se prezintă, de obicei, în fața clienților localului. Cel mai important în acest caz este bucătarul, a cărui ținută trebuie să sublinieze clar funcția sa. Pe de altă parte, personalul care servește mesele ar trebui să aibă grijă atât de aspectul practic al acestora, cât și de aspectul estetic. Orice semn de neglijență este inacceptabil.

.

În al doilea rând, eleganța

.

Profesia de bucătar este o ocupație de prestigiu, mai ales atunci când mesele sunt pregătite în restaurante cu stele Michelin. Prin urmare, un bucătar ar trebui să iasă în evidență față de restul angajaților - acest lucru este ajutat de cămășile de bucătar și de pălăriile înalte, distinctive. De asemenea, sunt standard șorțuri de bucătărie, purtate și de bucătarii asistenți. Chelnerii și chelnerițele au un cod vestimentar ușor diferit. În acest caz, scopul este de a fi cât mai elegant posibil. Cel mai important articol vestimentar al fiecărui chelner este o cămașă, de obicei de culoare albă sau neagră, adesea însoțită de o vestă și o cravată sau un papion. În unitățile ceva mai puțin sofisticate, sunt acceptate și cămășile polo sau chiar tricourile clasice. Aceasta este completată de pantaloni eleganți și pantofi plini. Un alt element important al decorului pentru persoanele care servesc mâncarea la mese este clasica șapcă de luptător. Versiunea mai lungă sau mai scurtă a șepcii de lupte ajută la protejarea hainelor de pete și, de asemenea, îi distinge pe chelneri de oaspeții lor. Brățările de mână au de obicei un buzunar în care se ascund atributele indispensabile ale chelnerului - un creion și un carnețel. Uniformitatea vestimentației este esențială - clienții trebuie să poată recunoaște cu ușurință pe cei care servesc mâncarea.

.

În al treilea rând - aspectul practic

.

În restaurante, timpul este foarte scurt. Clienților nu le place să aștepte prea mult pentru mâncare, chiar dacă se servește un aperitiv. Cu toate acestea, livrarea rapidă și eficientă a alimentelor nu este o sarcină ușoară pentru angajați, care adesea își petrec turele în continuă mișcare. De aceea, hainele chelnerilor nu trebuie să fie doar elegante, ci și practice. Cămășile din bumbac asigură o bună libertate de mișcare și permit corpului să respire, în timp ce salopetele protejează pantalonii de murdărie. Este adevărat că hainele olarilor sunt mult mai susceptibile de a fi pătate și deteriorate decât cele purtate de ospătari, dar accidentele se mai întâmplă. Barista ar trebui să opteze, de asemenea, pentru haine practice. În acest caz, pe lângă cămașa obligatorie, există și un șorț sau un ciorap mai lung, de până la nouăzeci de centimetri.

.

Peste toate, o dezinvoltură sofisticată

.

În restaurantele de lux, bucătarii, ajutoarele de bucătar, chelnerii și barmanii nu trebuie să își arate doar abilitățile, ci și aspectul lor. Bineînțeles, cei mai importanți în această privință sunt cei care au de-a face direct cu clienții, dar în unitățile bune chiar și ajutoarele de bucătărie trebuie să arate cât mai bine. Baza este eleganța combinată cu îmbrăcăminte de specialitate practică și confortabilă.

.

Comentarii la intrare (0)

sus
Shop is in view mode
Afișați versiunea pe întreaga pagină
Sklep internetowy Shoper Premium